Αποικιοκρατία : Η αλήθεια με αποδείξεις και όχι με αντιρατσιστικές υστερίες.

Ένας από τους πολλούς αντιρατσιστικούς μύθους που πλήττουν την εποχή μας, είναι η δικαιολογία ότι οι αφρικανοί έμειναν υποανάπτυκτοι πολιτισμικά και οικονομικά λόγω της αποικιοκρατίας και της σκλαβιάς από τους λευκούς. Άλλη μια ανυπόστατη, αντιεπιστημονική, ασταθής και απαράδεκτη άποψη που μόνο κάποιος διανοητικά καθυστερημένος θα μπορούσε να την υποστηρίξει.
Η πρώτη απόπειρα εξερεύνησης της Αφρικής χρονολογείται το 1436, όταν ο Πορτογάλος Εάννες Μπαλντάγια έφτασε μέχρι το ακρωτήριο Ρίο Ντέκκα Όρο. Το 1441 ο Τριστάου φτάνει μέχρι τη σημερινή Σενεγάλη. Το 1471 ο Ρουίντα Σεκέιρα φτάνει μέχρι το σημερινό Γκαμπόν, ενώ ο Κάου Ντόγκο έφτασε στα 1482 μέχρι τις εκβολές του ποταμού Κόγκο. Στα 1486 ο Βαρθολομαίος Ντιάζ φτάνει σχεδόν μέχρι τη σημερινή πόλη Ντέρμπαν και, τέλος, ο Βάσκο ντα Γκάμα στα 1497 περιπλέει για πρώτη φορά ολόκληρη την Αφρική. Οι αποικίες βέβαια άρχισαν να αποκτούν δομή και να είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμες κατά τον 18ο και 19ο αιώνα. Μέχρι τότε οι λαοί των μαύρων κατοίκων ήταν ελεύθεροι να δημιουργήσουν πολιτισμό, να αναπτύξουν επιστήμες, τέχνες και γράμματα, να κάνουν αλφάβητο και γενικά να προσθέσουν και αυτοί το λιθαράκι τους στον παγκόσμιο πολιτισμό, όπως έκαναν ΟΛΕΣ οι άλλες φυλές του πλανήτη. Δεν χρειάζεται να είναι επιστήμονας ιστορικός κάποιος για να διαπιστώσει ότι η μαύρη φυλή δεν έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω…! Όταν οι Αιγύπτιοι χτίζανε πυραμίδες, οι Κινέζοι είχαν αυτοκρατορίες, οι λευκοί επινόησαν και ανέπτυξαν όλες τις επιστήμες, όταν η τέχνη ήταν μορφή έκφρασης των πρώτων πολιτισμών και αργότερα, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε, εξελίχθηκε σε γλυπτική, αρχιτεκτονική και γενικά κάθε μορφή ανθρώπινης δημιουργίας, οι απολίτιστοι υπάνθρωποι της Αφρικής στην μόνη τέχνη που ήξεραν να επιδίδονται ήταν ο κανιβαλισμός! Κανένα πολιτιστικό στοιχείο δεν βρήκαν οι πρώτοι λευκοί που έφτασαν στην Αφρική. Αντίθετα, έπρεπε να προσαρμοστούν ώστε να επιβιώσουν από τα ανθρωποφάγα κτήνη που ανακάλυψαν.

Η μαύρη φυλή οφείλει ένα τεράστιο ευχαριστώ στους λευκούς που τους προσέφεραν απλόχερα κάθε κοινωνική και πολιτιστική δομή στις κοινωνίες τους. Κατάργησαν την ανθρωποφαγία (αν και σε κάποιες περιοχές στα τροπικά δάση υπάρχουν ακόμη μαύροι που τρέφονται με ανθρώπινο κρέας), έχτισαν πόλεις, έφτιαξαν δρόμους, τους έμαθαν να καλλιεργούν τη γη και να εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο, τους έμαθαν να γράφουν και να διαβάζουν και γενικά έβαλαν τα θεμέλια στις κοινωνίες τους ώστε να μπορούν να επιβιώσουν πλέον ως ανθρώπινα όντα και όχι σαν ζώα. Η φυλετική κατωτερότητα όμως των μαύρων είναι εμφανής σε κάθε πτυχή του «πολιτισμού» τους. Όταν μετά από μακροχρόνιους πολέμους κατάφεραν να διώξουν τους αποίκους και να πάρουν στα χέρια τους τις δομές που με τόσο κόπο και ιδρώτα δημιούργησαν οι λευκοί μέσα σε λίγα χρόνια, κάτι που οι μαύροι δεν κατάφεραν να κάνουν στους αιώνες που κατοικούσαν στην ίδια ακριβώς περιοχή, επικράτησε το χάος: Εμφύλιοι πόλεμοι, σφαγές άμαχων πληθυσμών, λιμός, αρρώστιες, δυστυχία. Ένα ακόμη δημιούργημα του ανθρώπινου πολιτισμού ισοπεδώθηκε μέσα σε λίγες δεκαετίες από τους μαύρους υπανθρώπους. Χώρες όπως η Νότια Αφρική ήταν ισχυρές σε όλους τους τομείς της οικονομίας κατά την εκμετάλλευσή της από τους λευκούς. Θέλει πραγματικά μεγάλη προσπάθεια η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Αφρικής, η Νότια Αφρική, να συρρικνώσει το ΑΕΠ της το 2009 και να οδηγηθεί σε ύφεση μέσα σε μόλις 15 χρόνια διακυβέρνησης από τους μαύρους. Εκτός της άθλιας οικονομικής της κατάστασης, ο Νέλσον Μαντέλα και τα υπόλοιπα μιάσματα που πήραν βιαίως της εξουσία από τους λευκούς, κατάφεραν να φέρουν τη χώρα σε τέτοια δεινή θέση ώστε από διαμάντι της παγκόσμιας οικονομίας να καταντήσει τελευταία σε όλους τους τομείς ανάπτυξης. Με βάση εκτιμήσεις για το 2009, το προσδόκιμο ζωής του συνολικού πληθυσμού είναι τα 48,97 χρόνια (αν και οι λευκοί είχαν αφήσει ένα άρτιο σύστημα υγείας το οποίο κατέρρευσε και αυτό), είναι η πρώτη χώρα σε ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο, ένας στους 4 κατοίκους είναι φορέας του AIDS, και γενικά το χάος είναι αυτό που χαρακτηρίζει το μετααποικιακό μαρξιστικό καθεστώς του Μαντέλα.


Στις υπόλοιπες χώρες της Αφρικής τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Είναι πραγματικά  απορίας άξιο πώς η πιο εύφορη και πλούσια σε ορυκτό πλούτο ήπειρος της γης λιμοκτονεί από τότε που εκτοπίστηκαν οι λευκοί πληθυσμοί. Ενδεικτικά, η Ζιμπάμπουε μέχρι το 1965 (οπότε και ανεξαρτητοποιήθηκε) ήταν η χώρα με την μεγαλύτερη εξαγωγή φρούτων στην Αφρική. Σήμερα, τα οικονομικά προβλήματα της χώρας είναι εντονότατα, με κυριότερο τον καλπάζοντα πληθωρισμό, ο οποίος είναι και ο υψηλότερος στον κόσμο (11.000%). Νέες προβλέψεις κάνουν λόγο για πληθωρισμό 1,5 εκατομμύριο %. Πώς το εξηγούν αυτό οι αντιρατσιστές; Πήραν τα δέντρα μαζί τους οι λευκοί; Και στον τομέα της υγείας δεν είναι καλύτερα τα πράγματα για τη Ζιμπάμπουε: Σε επιδημία χολέρας, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2008 έχασαν τη ζωή τους 3.759 άτομα, σύμφωνα με απολογισμό τον Φεβρουάριο του 2009.

Ο κατάλογος είναι μακρύς και αν πιάσουμε μία-μία όλες τις χώρες της Αφρικής και συγκρίνουμε την κατάσταση που βρίσκονταν ως αποικίες με τη σημερινή, θα οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι οι άποικοι διέδωσαν πολιτισμό και όχι σκλαβιά. Και μάλιστα λογικό είναι σε άτομα που συνηθίζουν να τρώνε άλλους ανθρώπους να εφαρμόσεις σκληρά μέτρα, όπως π.χ. το Απαρτχάιντ, ώστε να τους εκπολιτίσεις.
Είναι λοιπόν εντελώς βλακώδες να καθόμαστε να ακούμε τα αντιραστικά παπαγαλάκια που κατακλύζουν τα ΜΜΕ, την παιδεία και την ελληνική κοινωνία γενικότερα. Οι μαύροι ήταν και συνεχίζουν να είναι  άνθρωποι κατώτερης νοημοσύνης από τους λευκούς (όπως πολλοί γενετιστές έχουν ισχυριστεί) χωρίς καμία κλίση σε κάποιον τομέα της επιστήμης. Και προκαλούμε οποιονδήποτε να καταδείξει την ανακάλυψη ενός μαύρου στην ιατρική, αρχιτεκτονική, φυσική, μαθηματικά, λογοτεχνία ή οποιαδήποτε μορφή επιστημών υπάρχει, και μάλιστα πριν τον 18ο αιώνα, οπότε και αποικήθηκε η Αφρική, για να μην υπάρχει και ο υποτιθέμενος παράγοντας της «καταπίεσης» από τους λευκούς.



1 σχόλιο:

  1. "Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς η πιο εύφορη και πλούσια σε ορυκτό πλούτο ήπειρος της γης λιμοκτονεί από τότε που εκτοπίστηκαν οι λευκοί πληθυσμοί..." όντως είναι να απορεί κανείς...
    http://vimeo.com/37169808
    αυτό το βίντεο θα δώσει κάποιες απαντήσεις στις απορίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...